Succes Rijschool



Tips

 

 

Wil je gegarandeerd jouw rijbewijs in één keer halen.

Succes Rijschool heeft de volgende tips verzameld hoe je jouw rijexamen gegarandeerd kunt halen. Heel veel succes!!!

Slaap minimaal 8 uur

Plan de avond voor je rijexamen helemaal niets (of weinig). Doe iets ontspannends. Kijk bijvoorbeeld een filmpje of ga lekker sporten. Probeer in de nacht voor je rijexamen minimaal acht uur te slapen. Zorg dat je helemaal uitgerust bent. Op die manier stap je topfit achter het stuur.

Eet een goed ontbijt

Het is nu belangrijk om uitgebreid te ontbijten. Kies voor een ontbijt met langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Op die manier krijgen jouw hersenen de perfecte brandstof! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, bruin brood, yoghurt met muesli of brinta.

Plan een rijles voor je rijexamen

Na een lekker ontbijt is het tijd voor een rijles. Wij van Succes Rijschool adviseren om vlak voor je rijexamen nog een (hopelijk laatste) rijles af te leggen. Waarom? Op die manier ben je ‘warmgedraaid’. Je hebt even achter het stuur gezeten, dus de spanning is zo goed als verdwenen.

Drink een kop koffie bij het Kantoor

Drink vlak voor je rijexamen een kopje koffie. De cafeïne geeft je tijdelijk een oppepper, waardoor je optimaal presteert tijdens het rijexamen..

Kalmte kan je redden

Maak het rijexamen niet te groot in je hoofd. Dit geeft veel kandidaten rust, waardoor nog meer leerlingen in één keer slagen. Probeer dan niet teveel te denken aan de gevolgen als je niet slaagt. Je maakt gewoon een autorit, zoals je de afgelopen maanden al vaker hebt gedaan. Probeer kalm en rustig te blijven.

Wees voorzichtig…

Tijdens het rijexamen moet je voorzichtig rijden. De examinator zal letten op hoe jij de spiegels gebruikt. Veiligheid is namelijk prioriteit één. Laat zien dat je de situatie onder controle hebt. Geef dus niet snel gas om nog even over het zebrapad te scheuren, maar neem de tijd om voetgangers over te laten steken. Kom je van rechts op een kruispunt? Dan ga je pas voor als je zeker weet dat alle andere weggebruikers je hebben gezien

…Maar overdrijf het niet!

Wanneer je te defensief rijdt, kun je hierop afgerekend worden. Een goed voorbeeld van defensief rijden is onder de toegestane snelheid rijden. Waar het kan en mag met maximaal snelheid rijden. Let daar op. Een ander voorbeeld van defensief rijgedrag is dat je bij een rotonde te lang wacht. Pak gewoon je kans en voorkom dat het verkeer opstopt.

Je mag fouten maken, realiseer je ..

Slaat de motor af bij het eerste kruispunt of lukt een speciale verrichting niet in één keer? Geen enkel probleem. Je mag fouten maken tijdens je rijexamen. Denk niet bij de eerste fout: “Oh jee, nu ben ik de klos!” Deze manier van denken resulteert gegarandeerd in meer fouten. Blijf positief en optimistisch, dan komt het goed. Los de situatie goed op en rijd rustig verder.Zelfvertrouw is goud waard .

Maar vergeet je fouten niet!

Wees slim en haal je rijbewijs bij Succes Rijschool